
Οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε σε ποια θερμοκρασία θα καταναλώσουμε τα αγαπημένα μας τρόφιμα και ροφήματα με βάση τα προσωπικά μας γούστα. Ένας δροσερός καφές τις ηλιόλουστες ημέρες του χρόνου ή μια ζεστή σούπα όταν ο υδράργυρος πέφτει χαμηλά δίνουν μια πιο γευστική διάσταση στην καθημερινότητά μας. Σύμφωνα, όμως, με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο (SDSU), η θερμοκρασία των τροφίμων και των ποτών που καταναλώνουμε διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχική και πεπτική μας υγεία.
Ειδικότερα, η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Nutrition, ανέλυσε τα δεδομένα περισσότερων από 400 ενηλίκων στις ΗΠΑ και διαπίστωσε ότι η θερμοκρασία των τροφίμων και των ποτών έχει μετρήσιμη σχέση με το άγχος, την αϋπνία και τις εντερικές διαταραχές.
Πιο αναλυτικά, η υψηλότερη κατανάλωση κρύων ποτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συνδέθηκε με αυξημένο άγχος, διαταραχές ύπνου και φούσκωμα. Αντίθετα, τα ζεστά ροφήματα συνδέθηκαν με χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης, καλύτερη ποιότητα ύπνου και λιγότερα πεπτικά συμπτώματα.
Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com



































