Νευρικότητα και οργή διακρίνουν πολλοί στον Πρωθυπουργό στις τελευταίες παρεμβάσεις του, αλλά για τον Τσίπρα έδειξε και πολύ άγχος.
Με μια ανάρτηση ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι της Τετάρτης έβαλε φωτιά στα τόπια στην πολιτική σκηνή.
Τι είπε ο κ. Τσίπρας που για πολλούς ίσως και να έφερε άρον άρον τον κ Μητσοτάκη στο βήμα της Βουλής ;
«Η σχέση μας με την Ευρώπη εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε σχέση με τις εισαγγελικές αρχές της: Μια με το σκάνδαλο του predator, την άλλη με αυτά του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις αγροτικές ενισχύσεις και φυσικά με όσα εκτυλίχθηκαν με την απόπειρα συγκάλυψης στις δύο τραγωδίες των Τεμπών και της Πύλου».
Μάλιστα αυτά δεν τα έγραψε χθες ο κ. Τσίπρας, τα είπε στη δεύτερη διεθνή διάσκεψη του Ινστιτούτου τον περασμένο μήνα, απλά αυτό το απόσπασμα από την ομιλία του επέλεξαν οι συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού για να συνοδεύσει την ανάρτηση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν ανάλογα με τη συγκυρία και τι τον εξυπηρετεί έκανε συνομιλητή του αυτή τη φορά τον πρώην Πρωθυπουργό θέλοντας να συσπειρώσει το ακροατήριό του.
Εν τη απουσία του πρώην πρωθυπουργού άνοιξε διάλογο μαζί του και ενώ στην ολομέλεια της Βουλής ήταν παρόντες και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι άλλοι αρχηγοί της αντιπολίτευσης.
Τον κατηγόρησε ότι επιχειρεί να ξεπλυθεί και ότι τον στηρίζουν μάλιστα και συμφέροντα τα οποία την ίδια στιγμή πολεμούν την κυβέρνησή του, όπως είπε.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας ζητά απεγνωσμένα να ξεπλυθεί από τον ολέθριο ρόλο του. Και βέβαια από κάποια γνωστά κέντρα που σπεύδουν να γίνουν πρόθυμα πλυντήρια μιας από τις πιο μαύρες εποχές της πρόσφατης ιστορίας μας.
Αλέξης Τσίπρας: Να ξεπλυθεί ζητάει όποιος είναι λερωμένος. Εγώ, πάντως, δεν είμαι σίγουρα. Μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο για τον εαυτό του;
Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα – που η αλήθεια είναι κόβει πλέον τα περισσότερα εισιτήρια από όλους τους άλλους πολιτικούς – πήρε μέσα σε δυο ώρες κιόλας πάνω από 8 χιλιάδες like.
Παραδόξως ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε το άγχος του για τις παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα και εκτός του ότι άνοιξε διάλογο με έναν πρώην πρωθυπουργό έφτασε στο πρωτοφανές σημείο να τον εγκαλεί γιατί δεν παίρνει το λόγο στη Βουλή.
Το ακόμη πιο παράδοξο πολιτικά είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κα Κωνσταντοπούλου συγχρονίστηκαν πλήρως απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.
Η πρόεδρος της Πλεύσης πήρε το λόγο και αφού παρέθεσε τα γνωστά περι προδοσίας του 61% στο Δημοψήφισμα επιτέθηκε πιο έντονα και από τον κ. Μητσοτάκη στον κ. Τσίπρα σαν της έπαιρνε και πάλι την μπουκιά από το στόμα λέγοντας: «ξέρει (ο Μητσοτάκης) ποιος είναι ο διαχειρίσιμος, αυτός που είναι 2 χρόνια βουλευτής και δεν έχει πάρει μια φορά το λόγο. Έτσι κάνουν οι πολιτικοί ηγέτες; παθαίνουν αφωνία; Δε νομίζω».
Τις προηγούμενες ημέρες η πρώην πρόεδρος της Βουλής είχε ήδη ζητήσει από τον κ. Τσίπρα σε δημόσιες παρεμβάσεις της να μείνει στο λαγούμι του και τώρα πλέον έδειξε και εκείνη σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην συντρόφους στην κυβέρνηση Τσίπρα να στηρίζει πλήρως το αφήγημα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου περί κωλοτούμπας στο Δημοψήφισμα.







































