
Σε μια αιχμηρή τοποθέτηση για τον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης προχώρησε ο Χάρης Ρώμας. Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μίλησε για φαινόμενα που – όπως υποστηρίζει – υπάρχουν στον καλλιτεχνικό χώρο, αναφερόμενος σε σκηνοθέτες που αντιμετωπίζονται ως «ιερά πρόσωπα», των οποίων οι απόψεις γίνονται συχνά αποδεκτές χωρίς αμφισβήτηση.
Ο Χάρης Ρώμας, γνωστός για την πολυετή παρουσία του στην ελληνική τηλεόραση και το θέατρο, εξέφρασε την άποψή του σχετικά με τη στάση που, κατά τη γνώμη του, υπάρχει απέναντι σε ορισμένους σκηνοθέτες στον χώρο της τέχνης.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, έχει παρατηρήσει περιπτώσεις όπου ένας σκηνοθέτης αντιμετωπίζεται σαν «ιερή αγελάδα», με αποτέλεσμα οι τοποθετήσεις του να θεωρούνται σχεδόν αυτονόητα σωστές. «Βλέπω σκηνοθέτη σαν ιερή αγελάδα, να λέει τσιτάτα και να αποθεώνεται», είπε, σχολιάζοντας την τάση υπερβολικής αποθέωσης που, όπως εκτιμά, μπορεί να εμφανίζεται σε ορισμένα περιβάλλοντα.
Ο ίδιος επισήμανε ότι στον χώρο της τέχνης είναι σημαντικό να υπάρχει διάλογος, ανταλλαγή απόψεων και δημιουργική κριτική, χωρίς να δημιουργούνται πρόσωπα που θεωρούνται αλάνθαστα.
Με τις δηλώσεις του αυτές, ο Χάρης Ρώμας άνοιξε μια συζήτηση γύρω από τις ισορροπίες στον καλλιτεχνικό χώρο και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι δημιουργοί, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού στη δημιουργική διαδικασία





































