Η ρόκα, η οποία έχει γίνει δημοφιλής προσθήκη σε σαλάτες αλλά και άλλα πιάτα ως γαρνίρισμα, είναι ένα πράσινο φυλλώδες λαχανικό που μπορεί να καταπολεμήσει τον καρκίνο, να δυναμώσει τα οστά σας, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να υποστηρίξει την υγεία του εντέρου και της καρδιάς σας.
«Όλα τα σταυρανθή λαχανικά είναι εξαιρετικά θρεπτικά», εξηγεί η διαιτολόγος Julia Zumpano. «Η ρόκα είναι γεμάτη με βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών όπως ο καρκίνος».
Nηστεύεις; Ιδέες για πρωινά σνακ με λίγες θερμίδες
Η ωμή ρόκα μπορεί να περιέχει περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά από τη μαγειρεμένη.
Θρεπτικά συστατικά στη ρόκα
Μια μερίδα 100 γραμμαρίων ακατέργαστης ρόκας περιέχει:
25 θερμίδες
0,7 γραμμάρια λίπους
3,7 γραμμάρια υδατάνθρακες
1,6 γραμμάρια φυτικών ινών
2,6 γραμμάρια πρωτεΐνης
2 γραμμάρια ζάχαρη
Η ρόκα είναι επίσης γεμάτη βιταμίνες και μέταλλα, όπως:
109 mg βιταμίνης Κ
15 mg βιταμίνης C
160 mg ασβεστίου
47 mg μαγνησίου
369 mg καλίου
27 mg νατρίου
Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com