Ο
τρόπος εισαγωγής στο νοσοκομείο είναι ένα από τα πεδία που απασχολεί τους ειδικούς και το υπουργείο Υγείας, με δεδομένη την τεράστια πίεση που ασκείται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) κατά τις εφημερίες
Την ενδιαφέρουσα και συχνά απρόβλεπτη διαδρομή των ασθενών μέσα στο σύστημα υγείας φωτίζουν τα δεδομένα που συλλέγει από τα νοσηλευτικά ιδρύματα το ΚΕΤΕΚΝΥ (Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών) – Ελληνικό Ινστιτούτο DRG.
Οι περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες που κατά μέσο όρο νοσηλεύονται ετησίως στα νοσοκομεία της χώρας και οι σχεδόν 10,5 εκατομμύρια πολίτες που πραγματοποιούν επισκέψεις στα τακτικά ιατρεία, τα απογευματινά ιατρεία και τα Επείγοντα αποτελούν μια… πρόκληση τόσο για τους επιστήμονες του ΚΕΤΕΚΝΥ που επεξεργάζονται τα δεδομένα όσο και για το υπουργείο Υγείας και τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) που καλούνται να τα αξιοποιήσουν, αναπτύσσοντας και εφαρμόζοντας τις βέλτιστες πολιτικές.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr