
Με σαφή θέση για τις ανισότητες στον χώρο της υποκριτικής, η Πηνελόπη Πλάκα μίλησε για τη διαφορά στις απολαβές μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Η Πηνελόπη Πλάκα αναφέρθηκε ανοιχτά στις επαγγελματικές ανισότητες που, όπως υποστηρίζει, εξακολουθούν να υπάρχουν στον καλλιτεχνικό χώρο. «Στο χώρο μας η γυναίκα είναι πιο ριγμένη σε επίπεδο απολαβών», σημείωσε, θίγοντας ένα ζήτημα που απασχολεί διαχρονικά τη βιομηχανία του θεάματος.
Η ηθοποιός επισήμανε ότι, παρά τα βήματα προόδου που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, οι διαφορές στις αμοιβές παραμένουν αισθητές, ενώ συχνά οι γυναίκες καλούνται να αποδείξουν περισσότερα για να διεκδικήσουν αντίστοιχες ευκαιρίες.
Η τοποθέτησή της έρχεται να προστεθεί σε μια ευρύτερη συζήτηση για την ισότητα στον εργασιακό χώρο, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ουσιαστικές αλλαγές και ίσες συνθήκες για όλους.
Όπως υπογράμμισε, η αναγνώριση του προβλήματος αποτελεί το πρώτο βήμα, με στόχο ένα πιο δίκαιο και ισορροπημένο επαγγελματικό περιβάλλον.








































