All Rights ReservedView Non-AMP Version
  • Homepage
  • Οικονομία
Categories: ΕλλάδαΟικονομία

Youth Pass: Πάνω από 147.000 οι αιτήσεις για νέους 18 και 19 ετών – Μέχρι 15 Μαΐου η προθεσμία, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

«Όλοι οι δικαιούχοι λαμβάνουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κλείσουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια, να πάνε σε συναυλίες, να μείνουν σε κάποιο κατάλυμα»

Μεγάλη φαίνεται ότι είναι η απήχηση του Youth Pass στους νέους δικαιούχους, καθώς μέχρι στιγμής 147.130 νέοι, 18 και 19 ετών, έχουν υποβάλει αίτηση για να το λάβουν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Από αυτούς, οι 64.872 είναι οι δικαιούχοι που είχαν υποβάλει αίτηση το 2024 και θα λάβουν επιπλέον το ποσό των 150 ευρώ. Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr θα παραμείνει ανοιχτή για αιτήσεις έως τη 15η Μαΐου 2025, ενώ προς τα τέλη του μήνα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το market place που αποτελείται από επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσφέρουν επιπλέον ειδικές εκπτώσεις και προνόμια στους νέους, δικαιούχους του Youth Pass

«Μένουν ακόμη λίγες μέρες, μέχρι τις 15 Μαΐου, ώστε οι νέοι 18 και 19 ετών να υποβάλουν την αίτησή τους για το Youth Pass. Πρόκειται για μια δράση με κοινωνικό πρόσημο, που ενισχύει τη συμμετοχή των νέων στην κοινωνική ζωή, καθώς και την εγχώρια τουριστική και πολιτιστική δραστηριότητα. 147 χιλιάδες νέες και νέοι έχουν προχωρήσει ήδη στην υποβολή της αίτησης» επισημαίνει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και προσθέτει:

«Είναι μια απλή και εύκολη διαδικασία μέσω του vouchers.gov.gr, που απαιτεί μόλις μερικά λεπτά. Όλοι οι δικαιούχοι λαμβάνουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κλείσουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια, να πάνε σε συναυλίες ή θέατρο, να μείνουν σε κάποιο κατάλυμα και γενικότερα στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών. Επιπλέον, εντός του Μαΐου τίθεται σε λειτουργία και market place, ώστε οι δικαιούχοι να λαμβάνουν επιπλέον εκπτώσεις από τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν σε αυτό».

Τι είναι το Youth Pass και ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα του προγράμματος αποτελεί μέτρο ενθάρρυνσης και εισαγωγής των νέων στις πολιτιστικές και τουριστικές δραστηριότητες, ενίσχυσης του εγχώριου πολιτιστικού και τουριστικού κλάδου, καθώς και εξοικείωσης των νέων με τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με άλλα λόγια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών. Ενδεικτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές από αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καταλύματα, θαλάσσιες μεταφορές, ακτοπλοϊκά, ηλεκτρονικά βιβλία, ταινίες, μουσική, κάμπινγκ, σινεμά, μουσεία και θεατρικές επιχειρήσεις.

Δικαιούχοι του Youth Pass ανά έτος είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, που κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου από την αίτησή τους ημερολογιακού έτους έχουν συμπληρώσει το 18ο ή το 19ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν συμπληρώσει κατά την ίδια ημερομηνία το εικοστό 20ό έτος.

Οι δικαιούχοι λαμβάνουν σε μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας 150 ευρώ κατά το έτος υποβολής της αίτησης και, εφόσον εξακολουθούν να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, επιπρόσθετα 150 ευρώ κατά το επόμενο έτος. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος για το 2025 ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό. Οι νέοι, για να υποβάλουν την αίτησή τους, πρέπει προηγουμένως να έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (E.M.Eπ.), στο emep.gov.gr.

Από την 1η Απριλίου, οπότε και άνοιξε η πλατφόρμα, περισσότεροι από 26.000 νέοι, που ανήκουν στις ηλικιακές κατηγορίες όπου απευθύνεται το πρόγραμμα, έλαβαν push notification στο ψηφιακό τους πορτοφόλι Gov.gr Wallet, προκειμένου να κάνουν την αίτηση τους για το Youth Pass.

Σύσταση Μητρώου Επιχειρήσεων Προωθητικών Ενεργειών (market place)
Παράλληλα, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών αποφάσισαν τη σύσταση Μητρώου Επιχειρήσεων Προωθητικών Ενεργειών (market place), στο πλαίσιο της ενίσχυσης των νέων και της στήριξης της συμμετοχής τους στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή.

Το Μητρώο δημιουργείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αφορά επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσφέρουν επιπλέον ειδικές εκπτώσεις και προνόμια στους νέους, δικαιούχους του Youth Pass. Δηλαδή, όταν ένας δικαιούχος του Youth Pass, απευθύνεται σε μια επιχείρηση ενταγμένη στο market place, θα λαμβάνει την επιπλέον έκπτωση που θα προσφέρει η συγκεκριμένη επιχείρηση. Με αυτόν τον τρόπο, οι νέοι θα έχουν μέσω της πρωτοβουλίας Youth pass μεγαλύτερη συνολικά οικονομική ενίσχυση.

Το market place αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία προς τα τέλη Μαΐου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων για το Youth Pass. Ήδη, επιχειρήσεις έχουν δείξει ενδιαφέρον ώστε να ενταχθούν στο market place.

Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο Μητρώο θα πρέπει να δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών. Η συμμετοχή τους στο Μητρώο προϋποθέτει την παροχή εκπτώσεων στους δικαιούχους του Youth Pass για όσο χρονικό διάστημα είναι ενεργή η ψηφιακή τους κάρτα, ανεξάρτητα από το αν οι αγορές ή οι συναλλαγές πραγματοποιούνται με χρήση της κάρτας ή με άλλο τρόπο.

Αν τα χάσατε
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα και ευκολίες στους νέους, ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο το Πρόγραμμα Youth Pass, απολαμβάνοντας περισσότερες εμπειρίες, μετακινήσεις και πολιτιστικές δράσεις.

Παράλληλα, η συμμετοχή των επιχειρήσεων ενισχύει την εξωστρέφεια και την κοινωνική τους παρουσία, ενώ συμβάλλει ενεργά στην υποστήριξη της νέας γενιάς.

Next Νέα Σμύρνη: Πατέρας σκότωσε τον γιο του μετά από καβγά »
Previous « Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα για την κατάθλιψη στο Περιστέρι.
Share
Tags: Youth Pass

    Related Post

  • Ο Χρήστος Νικολόπουλος για τον Πασχάλης Τερζής: «Έφυγε την κατάλληλη στιγμή από τη σκηνή»
  • Η Φαίη Σκορδά αποχαιρέτησε το κοινό στο MEGA με συγκίνηση: «Σας αγαπώ, γεια σας και χαρά σας»
  • Ο Γιώργος Παπαδόπουλος για τον γάμο του: «Δεν έχω ασχοληθεί, απλώς θα πάω»

Recent Posts

  • Lifestyle

Ο Patrick Dempsey μιλά για τη μάχη της μητέρας του με τον καρκίνο: «Ήταν μια εξαντλητική δοκιμασία»

Σε μια ιδιαίτερα προσωπική εξομολόγηση προχώρησε ο Πάτρικ Ντέμπσεϊ, αναφερόμενος στη μακρόχρονη και δύσκολη περιπέτεια…

  • Ελλάδα

Η Φαίη Σκορδά αποχαιρέτησε το κοινό στο MEGA με συγκίνηση: «Σας αγαπώ, γεια σας και χαρά σας»

Με έντονη συναισθηματική φόρτιση ολοκλήρωσε την τελευταία της εκπομπή στο MEGA η Φαίη Σκορδά, αποχαιρετώντας…

  • Ελλάδα

Ο Χρήστος Νικολόπουλος για τον Πασχάλης Τερζής: «Έφυγε την κατάλληλη στιγμή από τη σκηνή»

Για την απόφαση του Πασχάλη Τερζή να αποσυρθεί από τη δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις…

  • Ελλάδα

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος για τον γάμο του: «Δεν έχω ασχοληθεί, απλώς θα πάω»

Για τα σχέδιά του γύρω από τον γάμο του μίλησε ο Γιώργος Παπαδόπουλος, αποκαλύπτοντας ότι…

  • Ελλάδα

Μίλι Μπόμπι Μπράουν για Τομ Κρουζ: Κάνει τα πιο τρελά πράγματα, προσπαθεί να με πείσει να πιλοτάρω αεροπλάνο

Με χιούμορ και θαυμασμό μίλησε η Μίλι Μπόμπι Μπράουν για τον Τομ Κρουζ, περιγράφοντας τον…

  • Ελλάδα

Η Ανδρομάχη ποζάρει με μαγιό στην παραλία – «Το καταφύγιό μου», γράφει

Σε καλοκαιρινό mood βρίσκεται η Ανδρομάχη, η οποία μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους στιγμές…

All Rights ReservedView Non-AMP Version
  • L