Για τυπικούς λόγους δεν έγινε δεκτή η αγωγή για τον δεύτερο δολοφόνο, καθώς δεν υπήρξε μια σφραγίδα και μια τελευταία υπογραφή στην προτελευταία σελίδα
«Θεωρούμε ότι υπάρχει μερική ηθική δικαίωση και ικανοποίηση της οικογένειας Τοπαλούδη, αλλά παράλληλα και των θυμάτων των γυναικοκτονιών, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι η ελληνική κοινωνία μας συμπαραστάθηκε ολόψυχα και ολόθερμα σ’ αυτή την τραγωδία που έχει υποστεί η οικογένεια. Θεωρούμε ότι αυτή η χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης πράγματι είναι σύμφωνα με τα ζητούμενα ποσά που είχαμε στην αγωγή μας. Η οικογένεια αναμένεται να διαθέσει τα συγκεκριμένα ποσά στον αγώνα των θυμάτων από τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα», ανέφερε.
Τα χρήματα αυτά δεν είναι εύκολο να εισπραχθούν καθώς δεν υπάρχουν στην πλευρά του εναγομένου σύμφωνα με τον κ. Γκιουγκή.
«Θα επανέλθουμε και για τον δεύτερο δολοφόνο της οικογένειας καθώς για τυπικό λόγο δεν έγινε δεκτή η αγωγή μας και θα επανέλθουμε. Δεν υπήρξε μια σφραγίδα και μια τελευταία υπογραφή στην προτελευταία σελίδα της αγωγής. Τελείως τυπικό. Γι’ αυτό δεν ανησυχούμε για το αίτημα που έχουμε διότι είναι δεδομένο ότι τα αιτούμενα ποσά έγιναν καθ’ ολοκληρίαν δεκτά από το δικαστήριο», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Αλβανός που τη δολοφόνησε πρέπει να καταβάλει αποζημίωση €905.000 στους συγγενείς της
Αποζημίωση συνολικού ύψους 905.000 ευρώ στους συγγενείς της Ελένης Τοπαλούδη από τον Αλβανό, ο οποίος σε ηλικία 19 ετών ήταν ο ένας από τους δύο που την δολοφόνησαν τον Νοέμβριο του 2018 επιδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου αναγνωρίζοντας τη βαθιά ψυχική οδύνη και τον αξεπέραστο πόνο τους.
Το έγκλημα σημειώθηκε στους Πεύκους Λίνδου της Ρόδου, όπου οι δύο δράστες, ένας 19χρονος τότε Αλβανός κι ένας 21χρονος Έλληνας, πρώτα βίασαν και βασάνισαν την Ελένη για τρεις ώρες, στη συνέχεια προσπάθησαν να καθαρίσουν τον χώρο του εγκλήματος και τελικά την μετέφεραν σε απομονωμένη τοποθεσία. Εκεί, την έριξαν ζωντανή από έναν γκρεμό στη θάλασσα, επιφέροντας τον θάνατό της από πνιγμό, ενώ ήταν ήδη βαρύτατα τραυματισμένη και σε ημικωματώδη κατάσταση. Οι δράστες, καταδικάστηκαν αμετακλήτως, μετά και την απόρριψη της αναιρέσεώς τους, σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και σε 15 χρόνια κάθειρξη. Δεν τους έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.
Οι γονείς της Ελένης, Ιωάννης Τοπαλούδης και Κυριακή Αρμουτίδου, ο αδελφός της, η γιαγιά της και άλλοι συγγενείς, προσέφυγαν στο αστικό δικαστήριο διεκδικώντας αποζημιώσεις για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν. Στην αγωγή τους, που κατατέθηκε σύμφωνα με το άρθρο 932 του Αστικού Κώδικα, υπογραμμίζεται η πρωτοφανής βιαιότητα των πράξεων, καθώς και ο δόλος και η μεθοδικότητα με την οποία οι δράστες προσπάθησαν να αποκρύψουν τις εγκληματικές τους ενέργειες.
Το δικαστήριο με την απόφασή του θεώρησε την αγωγή ως μη ασκηθείσα ως τον Έλληνα κατηγορούμενο και τον πατέρα του, καθώς η αγωγή, όπως προέκυψε δεν τους είχε επιδοθεί νομότυπα. Απορρίφθηκε, επίσης, η αγωγή ως προς τον πατέρα του Αλβανού κατηγορούμενου και έγινε δεκτή ως προς εκείνον.
Υποχρεώνει έτσι τον Αλβανό δολοφόνο και βιαστή να καταβάλει τα εξής ποσά:
-240.000 ευρώ στον πατέρα, Ιωάννη Τοπαλούδη
-200.000 ευρώ στον αδελφό της Ελένης Τοπαλούδη
-100.000 ευρώ στη γιαγιά της Ελένης Τοπαλούδη
-100.000 ευρώ στους κληρονόμους του παππού της Ελένης Τοπαλούδη
-25.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους θείους της Ελένης Τοπαλούδη
Η απόφαση κηρύχθηκε προσωρινά εκτελεστή, εξασφαλίζοντας την άμεση αποκατάσταση, έστω και εν μέρει, για τους ενάγοντες.