Το παλιό καλό ρυζόγαλο με την κανέλα από πάνω είναι ένα συνηθισμένο γλύκισμα της ελληνικής διατροφής, αρέσει πολύ στα παιδιά και θυμίζει αρκετά… γιαγιά!
Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος κάτι που είναι απολαυστικό να μην το κάνουμε ακόμη απολαυστικότερο. Μ’ αυτή τη συνταγή, το παραδοσιακό ρυζόγαλο γίνεται σοκολατένιο και σας υποσχόμαστε ότι… τα κουταλάκια θα πάρουν φωτιά!
Τι χρειαζόμαστε
200 γραμμάρια ρύζι γλασέ
1 λίτρο γάλα
200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 σωληνάριο εκχύλισμα βανίλιας
Μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα
Τι κάνουμε
Σε μισό φλυτζάνι κρύο γάλα, διαλύουμε το κορν φλάουρ.
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, το ρύζι και λίγο νερό, τόσο ώστε να σκεπαστεί το ρύζι. Βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε το διάλυμα νερού και κορν φλάουρ και περιμένουμε 2-3 λεπτά, ώσπου να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
Βγάζουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και την κουβερτούρα κι ανακατεύουμε πολύ καλά, ώσπου να διαλυθεί τελείως η κουβερτούρα.