
Νέα εξέλιξη καταγράφεται στην υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς ο δικηγόρος Νίκος Αλεξανδρής ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την υπεράσπιση της 56χρονης γιατρού Ιωάννας Γάκα.
Η παραίτηση έγινε γνωστή την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου και έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση των Νίκου και Τέλλου Αγαπηνού από την εκπροσώπηση της γιατρού. Οι δύο δικηγόροι συνεχίζουν να εκπροσωπούν τον σύζυγό της.
Η ανακοίνωση του Νίκου Αλεξανδρή
Το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αλεξανδρή γνωστοποίησε τη διακοπή της συνεργασίας με την κατηγορούμενη γιατρό με μια σύντομη ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η απόφαση ελήφθη «κατόπιν συνεννόησης» με την εντολέα του, καθώς οι συνθήκες της υπόθεσης δεν επιτρέπουν πλέον την εκπροσώπησή της από το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Κατόπιν συνεννόησης με την εντολέα μου ιατρό, αποφασίστηκε η διακοπή της μεταξύ μας συνεργασίας, καθόσον οι τρέχουσες συνθήκες της υποθέσεως καθιστούν αδύνατη την εκπροσώπησή της από το δικηγορικό μας γραφείο».
Η προηγούμενη αποχώρηση
Ο Νίκος Αλεξανδρής είχε αναλάβει την υπεράσπιση της 56χρονης γιατρού μετά την αποχώρηση των Νίκου και Τέλλου Αγαπηνού. Εκείνη την περίοδο είχε δηλώσει ότι η υπεράσπιση θα αναμένει τα στοιχεία της δικογραφίας, καθώς και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.
Οι Αγαπηνοί είχαν εξηγήσει ότι η αποχώρησή τους από την υπεράσπιση της γιατρού συνδεόταν με τη διαφορετική υπερασπιστική γραμμή των δύο κατηγορουμένων και χαρακτήρισαν τον περιορισμό της εκπροσώπησης «δικονομικά αναγκαίο».
Με την τελευταία εξέλιξη, η νομική εκπροσώπηση της 56χρονης γιατρού περνά εκ νέου σε νέα φάση, ενώ η δικαστική έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη βρίσκεται σε εξέλιξη.





































