«Παραφωνία» για πολλούς χρήστες των social media και τηλεκριτικούς η «άκαμπτη», «κλισέ» και «αφύσικη» ερμηνεία των μασκοφόρων δισεκατομμυριούχων – Πώς βίωσαν οι ίδιοι το «γιουχάισμα» αλλά και την επιτυχία της σειράς – Προσοχή, περιέχει κάποια spoilers
Αν πριν από μερικούς μήνες βρισκόσουν σε μία συζήτηση για τους πιο δημοφιλείς τίτλους στο Netflix, και κάποιος σου έλεγε ότι ένα σκοτεινό κορεάτικο δράμα με θέμα ανατριχιαστικά παιχνίδια θανάτου θα εξελισσόταν στην πιο επιτυχημένη σειρά στην ιστορία της πλατφόρμας, μάλλον θα δυσκολευόσουν να τον πιστέψεις. Κι όμως, τις εβδομάδες που ακολούθησαν μετά την πρεμιέρα του στο αμερικανικό Netflix στις 17 Σεπτέμβρη, το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» όχι μονο ξεπέρασε κάθε προσδοκία των δημιουργών του «μετακομίζοντας» για εβδομάδες στο Top 10 πολλών χωρών, αλλά εξελίχθηκε και σε… παγκόσμιο φαινόμενο.
Οι πωλήσεις τροφίμων ή αντικειμένων που εμφανίζονται στο δημοφιλές K-drama, συμπεριλαμβανομένου του κορεάτικου γλυκού Νταλγκόνα και των λευκών sneaker Vans, εκτοξεύτηκαν στα ύψη. Στις ΗΠΑ, η αλυσίδα Walmart έκλεισε πρόσφατα συμφωνία για να πουλάει προϊόντα εμπνευσμένα από τη σειρά σε πολλά καταστήματα ανά τη χώρα. Όσο για τους πρωταγωνιστές του Squid Game, αυτοί μετατράπηκαν – σχεδόν – εν μία νυκτί σε αστέρες παγκόσμιου βεληνεκούς, με επαγγελματίες κριτικούς αλλά και σχολιαστές των social media να εγκωμιάζουν τις δυνατές ερμηνείες τους.
Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις…
Μια «υπο-ομάδα» στο καστ της κορεάτικης σειράς φαίνεται να έχει αρκετά διαφορετική αντιμετώπιση, τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς. Πρόκειται για τους ηθοποιούς που υποδύονται τους διαβόητους πλέον «VIP», τους αγγλόφωνους μασκοφόρους δισεκατομμυριούχους που παρακολουθούν από απόσταση την αιματηρή δράση, βάζοντας στοιχήματα για το ποιος θα βγει ζωντανός από το μακελειό. Οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες αποτέλεσαν (σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές social media αλλά και κριτικούς ΜΜΕ) μία «παραφωνία» στην κατά τ’ άλλα καλογραμμένη σειρά, και έγιναν στόχος υποτιμητικών σχολίων και «καζούρας», τόσο για το υποκριτικό ταλέντο των ηθοποιών που τους έδωσαν «ζωή» όσο και για τους «κλισέ», «παιδαριώδεις» και «κακοπαιγμένους» διαλόγους στις σκηνές όπου εμφανίζονται.